martes, 29 de julio de 2008

S’AIXECA LA PROHIBICIÓ D’ESCALAR A LA VALL DE CASTELLFOLLIT (POBLET)

Des de mitjans de 2005, existia una prohibició preventiva d'escalar als afloraments granítics de la Vall de Castellfollit, inclosa en el Paratge Natural d'Interès Nacional (PNIN) de Poblet, degut a la necessitat de mesures per a preservar els valors ecològics i biològics de la zona. Un cop valorada pel Comitè de Natura de la FEEC, aquesta prohibició general no va ser considerada prou justificada, i es varen iniciar les gestions amb la direcció del PNIN per aclarir les raons i buscar una regulació, ja fos temporal o zonal. Es va formar una comissió per consensuar l'ús públic de l'espai natural, en la qual la FEEC té dos representants, un per escalada i un altre per senderisme.
Després de molts papers i informes, finalment s'ha rebut la confirmació de que es pot escalar de nou a la Vall de Castellfollit, amb algunes especificacions:- no es permet l'obertura de noves vies - en cas que es tracti d'activitat en grups nombrosos (més de 10 persones) com ara cursets, s'ha de comunicar a l'equip de gestió del Paratge- l'escalada pot estar sotmesa a possibles regulacions per raons de nidificació d'ocells o de riscs per la conservació de l'ecosistema.
El respecte pel medi natural és fonamental per a poder seguir portant a terme la nostra activitat. En aquest sentit, la FEEC aposta per l'harmonització de la pràctica de l'escalada amb la preservació del medi natural, col·laborant en les estratègies de conservació i sostenibilitat, adoptant mesures reguladores degudament justificades amb els corresponents informes científics i reversibles quan la raó que les motiva estigui superat.





Normativa del PNIN de Poblet

http://www.feec.org/Informacio%20Gral/natura/pnin_poblet.pdf

No hay comentarios: